Tudtad-e?

Az alábbiakban különböző rövid érdekességeket, tényeket olvashatsz Eddie Redmayne szakmai- és magánéletéről egyaránt, különböző szerepeiről, illetve mindennapi szokásairól.

 • angol, ír, skót és walesi felmenői is vannak
 • William herceggel egy iskolába járt, évfolyamtársak voltak. Még egy csapatban is rögbiztek.
 • Színvak, a zöldeket és pirosakat nem tudja megkülönböztetni. Ezért gyakran a felesége, Hannah Bagshawe öltözteti.
 • Kedvenc színe Yves Klein kékje, az International Klein Blue, a diplomamunkáját is ebből a színből írta.
 • Nagyon szeret forró fürdőket venni, egyenesen megszállottan.

“Ha már csináltál valamit a nap folyamán, akkor muszáj elválasztanod a nap azon szakaszát a többitől, hogy a következő szakaszt frissen tudd kezdeni. Számomra ez arról szól, hogy víz alá meríthessem a fejem, ami tudom, hogy hülyén hangzik. Gyors fürdőt is tudsz venni. Csak beszállsz, majd kiszállsz a vízből, ami teljesen újraindítja az embert.

A gond csak az, hogy én általában túl forróra csinálom a fürdőket, ami miatt a feleségem folyton ki van akadva. Mindig úgy kezdek neki, hogy oké, akkor most egy nyugtató fürdőt fogok venni, de végül 3 másodpercen belül kiszállok, aztán elkezdek izzadni. A feleségem meg mindig csak megkérdezi, hogy így mi értelme van?”

 • Egyszer hazudott, hogy szerepet kapjon egy angol minisorozatba, az Elizabeth I-be. A meghallgatáson a rendező, Tom Hooper megkérdezte, hogy tud-e lovagolni, ő pedig azt hazudta, hogy igen. A forgatáson persze fény derült a turpisságra.
 • Részt vett a meghallgatáson Tom Riddle szerepére a Harry Potter és a titkok kamrájába. A Harry Potterbe hosszú évekig próbált szerephez jutni, végül a Legendás állatok filmekben kapta meg Newt Scamander szerepét. A producer, David Heyman állítása szerint ő volt az első és egyetlen választásuk a szerepre.
 • Részt vett a meghallgatáson Kylo Ren szerepére. Akkor még nem tudta, hogy a Star Warsba hallgatták meg, mert mindent titokban tartottak a filmmel kapcsolatban. Csak annyit tudott, hogy egy rosszfiú szerepére hallgatják meg, és még csak nem is a filmből olvastattak fel vele szöveget.
 • Feleségével, Hannah Bagshawe-el egy divatbemutatón találkozott az Eton College-ben. A színpadon félmeztelenül kellett végigmennie, a lányok pedig nem igazán fordítottak rá túl sok figyelmet. Ám egy lány mégis észrevette, ez volt Hannah. A divatbemutató utáni partin kezdtek el beszélgetni, majd barátok lettek.
 • A szeplők sokak szerint nem vonzók, de ez nem igazán állította meg Eddie-t. Nem csak hogy a Burberry-nél modellkedett, még a Savage Grace-ben is szeplői miatt kapott szerepet. Az Oscar jelölt Julianne Moore amint meglátta őt, rögtön tudta, hogy tökéletes lesz a filmbe eljátszani karakterének fiát.
 • Eddie akkor jött rá, hogy híresség státuszba lépett, amikor egyszer elaludt a repülőn, majd a mellette ülő férfi megkérdezte tőle, hogy fontos személynek számít-e, mert az összes légiutas kísérő őt nézte alvás közben.
 • Amikor megkérték, hogy vegyen részt a meghallgatásokon Christian Grey szerepére a Szürke ötven árnyalatába, a híres regény írónője Twitterre vitte az ügyet, hogy kilője a lehetőséget. Semmiféle körülmények között! – írta Twitterén. Eddie sosem értette meg igazán, hogy miért ellenezte ennyire. Így nyilatkozott az ügyről:

“Rendben, rendben! Ennyire rossz lennék? Én is a kezembe tudok venni egy ostort. Én is tudok perverz lenni, ugye? Úgy látszik, mégse!”

 • Azon különleges színészek csoportjába tartozik, akik egy Oscarral és egy Arany málna díjjal is rendelkeznek. Ugyanabban az évben, amikor egy Oscar jelölést kapott a The Danish Girl-beli szerepéért, a Jupiter Ascendingben való alakításáért egy Arany málna díjat is kapott.
 • Eddie hisz az űrlények létezésében, Stephen Hawking gondolatmenetét vallja, miszerint olyan nagy az univerzum, hogy léteznie kell életnek másik bolygón.