The Pillars of the Earth

The Pillars of the Earth (2010)

Típus: minisorozat
Kategória: dráma, történelmi, romantikus
Szerep: Jack Jackson

Ismertető: Ken Follett azonos című regénye alapján! A fiatal János önkéntelenül is belekeveredik I. Henrik örökösének, Vilmosnak az ellenségei által megrendezett hajótörésébe, s mivel az összeesküvés részleteiről és szereplőiről meglehetősen sokat tud, a lázadók egy megrendezett perben akasztás általi halálra ítélik. Fiatal várandós felesége, Ilona kétségbeesésében az ítélet végrehajtásakor megátkozza ártatlan férjének gyilkosait. Miközben Ilona fia, Jankó felnő, az események is felgyorsulnak, s az egymással bonyolult viszonyban lévő szereplők sokasága lép a színtérre, akik mind részesei lesznek az egymást követő szerelmi és politikai manipulációknak, valamint az összeesküvésekkel és merényletekkel fűszerezett nagyobbnál nagyobb gaztetteknek. A Kingsbride-i katedrális építése körüli bonyodalmak pedig csak ürügyül szolgálnak a szerző számára, hogy az ódon kolostorok, várak, piszkos falvak és épülő városok falai között zajló szerteágazó történet amúgy is bonyolult szálait, még jobban összekuszálja.

Epizódok megtekintése

Epizódlista

1.01 Anarchy

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 01.
Epizódképek

Ismertető: Első Henrik halálával trónörökös nélkül maradt az ország, anarchia és polgárháború dúl. Henrik halála előtt megegyezett a klérussal és a nemesekkel, hogy unokája, II. Henrik felnőtt koráig lánya, Maude lehessen a jogos uralkodó. Ám Henrik unokaöccse a trónra tört, és elfoglalta a királyi széket. Maude támogatói közt van Bartholomew, akinek ősellensége, Percy Hamleigh és csak a rangra és földre fáj a foga. Eközben a szerzetes Fülöp is visszatér Kingsbridge-be, mivel mentora halálos beteg. Mestere halálával Fülöp lesz a kolostor feje. Tamás, az építőmester családjával – feleségével, fiával és lányával – utazgat több munka és a jobb élet reményében. Amikor felesége belehal következő gyermekük szülésébe, a csecsemőt anyja sírján hagyja. Ám amikor meggondolja magát, és visszatér a kisdedért, a gyereknek már hűlt helye.

1.02 Master Builder

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 01.
Epizódképek

Ismertető: Tamás, az építőmester, Ellen és fia, Jack munka reményében érkeznek a Kingsbridge zárdájába. A zárdának szüksége lenne a felújításra, ám Fülöp – pénz híján – nem tudja felbérelni őket. A templom leégése után Tamás új építési tervvel áll elő, csúcsos kupolákkal és nagy ablakokkal. Fülöp királyi támogatást kér az építésre, ezért elutazik. Eközben Tom fia boszorkánysággal vádolja Ellent, akit ezért elzárnak. Franciaországban Maude csatára készül.

1.03 Redemption

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 08.
Epizódképek

Ismertető: Zajlik a Kingsbridge-i kolostor templomának újjáépítése. Kevés az ember, és Fülöp az idei gyapjú jó eladásában reménykedik, hogy pénz jöjjön be az építkezéshez. Amikor az építéshez szükséges kő bányászatára kerül sor, William Hamleigh megakadályozza a munkakezdést, ami pedig a szerzetesekkel való konfliktushoz vezet. Eközben Aliena és Richard Winchesterbe érkezik, ahol tanúi lesznek apjuk kivégzésének. Richard elindul a lovaggá válás útján.

1.04 Battlefield

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 08.
Epizódképek

Ismertető: William szeretné megörökölni apja grófi rangját, de hamarosan rájön, hogy egy rejtélyes lovag is versenybe száll e rangért. A király János megjelenése miatti félelmében elrendeli a fiú megölését.

1.05 Legacy

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 15.
Epizódképek

Ismertető: János és a féltékeny Alfréd választásra kényszerítik Tamást. Waleran püspök felfedi valódi szándékait.

1.06 Witchcraft

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 15.
Epizódképek

Ismertető: A háború végeztével Maude visszatér Franciaországba. Richard éppen William Hamleigh támadása után érkezik Kingsbridge-be. Alenia mindenét elvesztette, és nem tudja tovább támogatni Richard lovagi pályafutását. Az alkalmat kihasználva Alfred feleségül kéri Aleniát, és azt ígéri, fizeti Richard lovagi költségeit.

1.07 New Beginning

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 22.
Epizódképek

Ismertető: Utazásai során János megszerezte a kellő tudást ahhoz, hogy beteljesítse Tamás, az építőmester álmát a fényben úszó katedrálisról. Alenia János faragásai nyomán talál rá. Waleran új tisztséget ajánl Fülöpnek, ám ez azt is jelentené, hogy engedelmeskednie kellene a püspöknek. Kingsbridge újra felvirágzik, és ez feldühíti Regant és Williamet.

1.08 The Work of Angels

Szerep: Jack Jackson
Megjelenés: 2011. szeptember 22.
Epizódképek

Ismertető: Nyolc évvel később János kizárólag csak a katedrálissal foglalkozik. Waleran és Alfred együttes tervet eszel ki, hogy megszabaduljanak Jánostól.