Birdsong

Birdsong (2012)

Típus: minisorozat
Kategória: dráma, történelmi, romantikus
Szerep: Stephen Wraysford

Ismertető: A két részes film Sebastian Faulks: Birdsong című regényét dolgozza fel, ami mára igazi sikerkönyvvé vált Anglia-szerte. A történet keretét az első világháború adja, a cselekmény 1910 és 1916 között játszódik. A szerelmi szál, Stephen és Isabelle szenvedélyes, de kudarcra ítélt kapcsolata végigkíséri a férfi háborúban töltött éveit.

Epizódok megtekintése

Epizódlista

1.01 Epizód

Szerep: Stephen Wraysford
Megjelenés: 2012. január 22.
Epizódképek

Ismertető: Stephen Wraysford 1916-ban a lövészárkokból emlékszik vissza, hogy 6 évvel azelőtt, amikor még csak 20 éves volt, Amiensben tartózkodott az Azaire családdal, miközben műszaki rajzot tanult a szívtelen Rene Azaire gyárában. Rene keménysége munkásait sztrájkra késztette, az éhező munkások családjainak pedig Rene fiatal felesége vitt ételt. Stephen elkezdett vonzódni a nőhöz, ami végül viszonyhoz vezetett közöttük, amikor pedig fény derült rá, elhagyták Aminest. Az árkokba visszatérve Stephen magányos, egyetlen barátja Michael Weir kapitány, egy mérnök, aki az alagutak ásását vezeti.

1.02 Epizód

Szerep: Stephen Wraysford
Megjelenés: 2012. január 29.
Epizódképek

Ismertető: Stephen felgyógyul a kórházban, majd visszatér a hadsereghez az Amiens-i táborba. A részeg Jacket vígasztalja, miután a férfi fia eltávozott a halálba. Isabelle-el is találkozik, aki a vele töltött idilli hónapok után visszatért férjéhez és gyermekeikhez. Megözvegyült és megsebesült a haborúban, és nem üdvözli különösebben Stephent. A következő napon egy rosszul elsült támadás a német árkok ellen megtizedeli a brit katonák számát, Stephen pedig ismét megsebesül.