2018 / Júl / 13

A Buzzfeed a közelgő Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald kapcsán készített egy interjút Eddie Redmayne-el és Katherine Waterstonnal, akik Newt és Tina karaktereit alakítják a Fantastic Beasts filmekben. A kérdéseket rajongók tehették fel internetes közösségi oldalakon keresztül. A következőkben ennek az interjúnak a magyar fordítását olvashatjátok el. Emellett a Buzzfeed egy fotósorozatot is készített a színészekkel, így ezt is megtekinthetitek a bejegyzés későbbi részében.

Dumbledore-on kívül várhatjuk még egyéb régi barát felbukkanását a Harry Potter szériából a Fantastic Beasts-ben?

Katherine: “Számíthatunk rá.”
Eddie: “Igen. A Potter és a Beasts világát többféle család és ismerős személyek szövevénye köti össze.”

Melyik karakterek közötti kapcsolat kibontakozása miatt vagytok a legizgatottabbak a következő filmek kapcsán?

Eddie: “A mi kapcsolatunk miatt! Egy rendkívüli J.K. Rowling féle románcért reménykedek. Tudjuk, hogy tulajdonképpen úgyis összejövünk végül.”
Katherine: “De hogyan? Hogyan fog ez megtörténni?”
Eddie: “Jo elmesélt már néhány darabkát, de én sem tudom. Szeretem az ebben a filmbeli kapcsolatunkat. Nagyon bonyolult. Bonyolult.”

Mit tudtok elmondani nekünk Newt és Tina kapcsolatáról a The Crimes of Grindelwaldban? Tovább fejlődött egy kicsit is az első film óta?

Katherine: “Továbbfejlődött? Inkább visszafejlődött, talán.”
Eddie: “Az előző film végén nagyon sok remény lebegett, de lesz némi félreértés.”
Katherine: “Igen. Ez egy távkapcsolat!”
Eddie: “Kétségbeesett a kapcsolatuk, mivel epekednek egymás iránt, de a dolgok mégis váratlanul alakulnak. A film egy része arról szól, hogy újra rátaláljanak egymásra.”
Katherine: “Igen, de tudjátok, nagyon sok minden fog történni, így elég nehéz leülniük egy tea mellé megbeszélni a dolgokat és felzárkózni.”
Eddie: “Nagyon izgatottak voltunk az első film végén. Azt gondoltuk, hogy ó de jó, milyen jól fogunk szórakozni a következő film forgatásán! Aztán megkaptuk a forgatókönyvet, és rögtön világossá vált, hogy ez nem lesz ennyire egyszerű. Ezért a románcért meg kell majd dolgoznunk.”
Katherine: “De jó móka lesz. Szórakoztatóbb lesz, hogy bonyolultabb, meglepőbb és gazdagabb a kapcsolatuk.”

Mi az, ami a legjobban meg fogja lepni a rajongókat az új filmmel kapcsolatban?

Eddie: “Sokkal sötétebb az előzőhöz képest. Szerintem Jo nagyon szereti ezt benne. Sőt, szerintem még említette is nekem a forgatáson. Annyit mondott, hogy nagyon tetszik neki, amikor elkezd sötétebbé válni.”
Katherine: “Sokkal összetettebb. Szerintem nagyon szórakoztató utazás lesz visszatérni ebbe a világba, és újabb nyomokat keresni, olyan dolgokat, amiket először lehet, hogy nem szúrtunk ki. Sok minden fog benne történni, és tele lesz érdekes dinamikával, kapcsolattal és varázs tudománnyal.”
Eddie: “Nagyon szeretem, hogy Jonak ilyen rendkívüli képzelőereje van a történethez. Annyira jól össze van rakva, hogy minden elemet külön szét kell szedni. Olyan, mint egy rendkívüli puzzle.”

Azt már tudjuk, hogy Newt jobban szeret állatokkal dolgozni, de a trailerben Dumbledore-ral látjuk együttműködni. Mi motiválja őt arra, hogy egykori tanárával dolgozzon együtt?

Eddie: “A történet egy része arról szól, hogy mi hívja cselekvésre Newt-ot. Az egyik dolog, amit nagyon szeretek Newt-ban az az, hogy ő a saját lábán áll, és nem tagja semmiféle társaságnak. Az emberek mindig megpróbálják bevenni őt, de ő mindig nemet mond. És mégis, ebben a filmben olyan magasra kerül a tét, hogy meg kell kérdőjeleznie önmagát, miszerint folytathatja-e tovább egyedül, vagy végül el kell-e köteleznie magát.
Őt és Dumbledore-t illetően kettejük között mindig is létezett ez a nagyszerű mester / tanuló minőség, így közöttük egy fajta öröm jelenik meg. Ám Dumbledore ravasz. Mindig is megpróbálta bevonni őt, ebben a filmben pedig még inkább ezt teszi. Szerintem ha valami miatt mégis be kell vonnia magát a dolgok menetébe, az azért lesz, mert a tét ilyen magasra kerül. Ez a Grindelwald haver nagy pusztítást fog okozni.”

Mivel már ismeritek a történet végét a Harry Potter filmek révén, ez is hozzájárul ahhoz, ahogy a karaktereiteket megközelítitek?

Katherine: “Én azt mondanám, hogy nem, mivel a mi sorozatunkban nincs túl sok nyom, hogy merre is haladunk. Jo időnként persze ad néhány célzást bizonyos dolgokkal kapcsolatban, de a Harry Potter filmekkel ellentétben nekünk nincsenek könyvek, amikre hivatkozhatunk, így kicsit olyan, mint a valóság. Ha valami történik, arra utána reagálhatunk.”
Eddie: “De azért mégis csodálatosan megnyugtató előre tudni, hogy össze fogunk jönni, igaz? Remélhetőleg boldog házasságban fogunk élni.”
Katherine: “Ennek ellenére mégis úgy kell csinálnunk, mintha semmiről sem tudnánk. Ez azért elég szórakoztató, nem? Hogy a közönség egy lépéssel előttünk jár. Nézhetik, ahogy mi elbukunk, félreértjük egymást, ismét elbukunk és nehezen jövünk össze, ők pedig csak azt gondolják: Ó, ezek a balekok. Ők még nem tudják, de mi igen. Végül működni fog.
De aztán lehet, hogy Jo végül meg fogja gondolni magát! Ki tudja? Ő J.K. Rowling! Azt csinálhat, amit csak akar!”

Milyen érzés volt, hogy a fantasztikus négyes újratalálkozott? Változott a kapcsolatuk az első film vége óta?

Katherine: “Ez az a kérdés, ami nagy bajba fog engem juttatni.”
Eddie: “Csak válaszolj. És kerülj bajba.”
Katherine: “Nagyszerű volt az újratalálkozás. Sok időt töltöttünk együtt a promóciós úton és az első filmen dolgozva, így mindig izgalmas, amikor hosszú ideig nem látjuk egymást, közben a gyermekeink nagyobbak lesznek, az emberek szerelembe esnek, és mindenféle hasonló dolog történik. Nagyszerű érzés újra találkozni, és átpletykálni mindent.”
Eddie: “Az első pár napon, amikor megérkezünk a munkába, igazából semmi munkát nem végzünk. Csak felzárkózunk egymás életével, David Yates pedig alkalmanként kijelenti, hogy éppen dolgoznunk kéne, elég a pletykából.”
Katherine: “Az új film esetében… (gondolkozik) A dolgok megváltoztak minden csapattag kapcsolatát tekintve.”
Eddie: “Igazán titokzatosan mondtad, briliáns volt. A kvartettet illetően pedig… szerintem jelenleg a zenekar felbomlott.”
Katherine: “Viszont az aggodalom, a kötelék és az intimitás még mindig megvan. Ezek az emberek nagyon fontosak egymásnak.”

Mennyi szerepe lesz a lényeknek a következő filmekben? Kérlek, mondjátok, hogy Pickettnek lesz szerepe Grindelwald legyőzésében!

Eddie: “Nem szeretnék túl sokat felfedni, de Pickett közvetlenül mindenképpen segíteni fog minket – már csak azért is, mert ő briliáns, és ezeket a briliáns dolgokat mindenféle erőfeszítés nélkül teszi. De lesznek új lények is. Az egyik dolog, amit nagyon élvezek a film forgatásával kapcsolatban, hogy együtt dolgozhatok a bábjátékosokkal és a vizuális effektek tervezőivel. Az első szakaszokban, amikor hónapokkal előre készülünk elő a forgatásokra, láthatjuk a sok nagyszerű tervet, és persze körülbelül megértheted a forgatókönyv alapján, hogy milyenek ezek a lények, viszont a vizuális effektes csapat – akik önmaguk is színészek – kelti életre ezeket az ötleteket, melyek olyanok, mint a te elképzeléseid, csak szteroidokkal felpumpálva. Ebben a filmben lesz egy nagy lény – egy nagyon nagy lény – mely néha felkap engem, és ezt úgy forgattunk le, hogy van egy stáb tag, Hét Láb Hosszú Pete – aki nagyon magas és nagyon hatalmas karjai vannak – és az ő feladata volt, hogy egész nap emelgessen engem.”

Milyen a kapcsolat Newt és Theseus között? Közel állnak egymáshoz? Theseus kapcsolata Leta Lestrange-el fog gondokat okozni?

Katherine: “Érdekes, hogy nekem felteszed ezt a kérdést. Úgy értem… ezt a filmet hívhatnánk Legendás állatok és ez komplikáltnak. Mivel ezek a kapcsolatok mind nagyon dinamikusak és gazdagok.”
Eddie: “Nagyon komplikált a kapcsolatuk. Theseus egy auror, ő elkötelezte magát, Newt pedig szinte az ellentéte. De amit szeretek bennük az az, ahogy Jo megírta a kapcsolatukat. Kezdetnek elég ellentétes, és minden bizonnyal tele van bonyodalommal. Newt testvére eljegyezte azt a lányt, aki felnőve hatalmas hatást gyakorolt rá, így mindenképpen valós feszültség lesz közöttük. Amit igazán szerettem, hogy Jo az alapján fejlesztette a kapcsolatukat, amit Callum csinált, és ahogy David rendezett.”

Mi volt a legvarázslatosabb dolog, ami a forgatáson történt?

Katherine: “Volt egy asszisztens, aki azzal a varázslatos képességgel rendelkezett, hogy egy jó adag gumi macit tudott becsempészni a színészek apró tároló zsebébe a nap pont azon részén, amikor szükségem volt rá. Úgy tűnt, mintha varázslatra jelennének meg. Gyakran nem is vettem észre, amikor elrejtette őket. Csak gondoltam egyet, hogy most igazán fáradt vagyok, majd a bal oldalamra néztem, és ott voltak a gumi macik. Elég varázslatos volt.”
Eddie: “Az egyik dolog, amit furcsának találok a film készítés kapcsán, hogy reggel távoli és nagy dolgokat tudsz forgatni, majd mindenki leáll ebéd időre, ami után egy kissé fáradtnak érzi magát az ember, utána pedig rögtön közeli felvételeket vagy érzelmes jeleneteket kell forgatnod. Tulajdonképpen pontosan emiatt vagyok kávé függő. Az első film készítésénél Katherine-től folyton meg is kaptam, hogy milyen sok kávét iszom.”
Katherine: “Soha életemben nem láttam még embert, aki ilyen sok kávét inna.”

Találkoztatok már bármelyik színésszel az eredeti filmsorozatból, és adtak-e bármilyen tanácsot?

Katherine: (Eddie-nek) “Te már ismerted Emma Watsont, mert már forgattál vele, de mi, többiek a premier napján találkoztunk vele először. Odajött hozzánk, és nagyon kedves volt velünk, amikor minden annyira sebezhetőek voltunk.”
Eddie: Pont, mielőtt elkezdtük volna a forgatást, találkoztam Ralph Fiennes-el, és elmondta, hogy mennyire rendkívülinek vélte a forgatást, és hogy David Yates mennyire nagyszerű. Azt mondta, hogy vannak napok, amikor csak a háttérben jelenik meg az ember egy jelenetben, és azt gondolnánk, hogy oké, ebben nem igazán vagyok benne, lazára vehetem a figurát, viszont David Yates mindent lát. Ez pedig eléggé…”
Katherine: “Ijesztő?” (nevet)

Mi volt az a dolog, amihez a legnehezebb volt hozzászokni a film forgatásakor? Volt bármi köze a karakterhez való felkészüléshez, vagy valami máshoz a színfalak között?

Katherine: “Ebben a filmben egy sötétkék bőr viharkabátot viselek, ami szerintem körülbelül 30 fontot nyom. Ez egy erős ember számára talán nem olyan nehéz, viszont nekem hozzá kellett szoknom ehhez a kabáthoz. Körülbelül olyan volt, mintha nyakamig érő sárban kéne sétálnom. Olyan, mintha valami folyamatosan földhöz akarna nyomni.
Eddie: “Volt is egy ilyen mozdulata, mintha a felvételek előtt addig nem kerülne kényelembe, amíg meg nem húzta az övét.”
Katherine: “Igen, mert ha elég szorosra húztam be az övet, akkor egy kicsit levette a súlyt a vállaimról.”

Eddie: “Szerintem ehhez a filmhez már fel voltunk készülve, viszont a legviccesebb momentum az összes az eddigi Fantastic Beasts film forgatásáról az elsőnél történt. Katherine, Ali Sudol, Dan Fogler és én nagyon paranoiásak voltunk a hopponálással kapcsolatban, így mi négyen hetekig dolgoztunk egy edzővel rajta. Nagyon komolyan vettük ezeket az edzéseket. Futottunk, megragadtuk egymás karját, majd szinte megpróbáltunk hopponálni, hogy felkészüljünk rá.”
Katherine: “De persze semmi nem történt, még mindig ugyanott voltunk.”
Eddie: “Aztán láttuk a filmet, és konkrétan a momentumban, amikor eldöntöd, hogy hopponálni szeretnél, csak úgy vizuális effektekkel eltüntettek. Az a sok elvesztegetett óra és a kialvatlan éjszaka a hopponálási szorongás miatt…”

Ha egymásnak választhatnátok patrónust, akkor mi lenne az?

Eddie: “Szerintem te, Katherine egy elegáns csikó lennél. Mert nagyon elegáns és briliáns vagy, viszont néha roskatag a lábaidon. Csak mivel tudom, hogy amúgy egy fehér ló a patrónusod.”
Katherine: “Ez így van. Én pedig tudom, hogy a te patrónusod valamiféle vadászkutya.”
Eddie: “Igen, a Basset Hound. Kérlek, ne válassz nekem mást a Basset Houndon kívül.”
Katherine: “Szerintem illik hozzád az alapján, ahogy ebben a filmben érzek irántad. Van egy dal – nagyon régi, és Elvisé. Valami olyasmi a szövege, hogy ‘You ain’t nothin’ but a hound dog.’ Ami szerintem illik ahhoz, ahogy ebben a fimben érzek Newt iránt. Akár egy rossz, koszos kutya lenne.”
Eddie: “Egyáltalán nem látod jól. Newt nem ilyen.”
Katherine: “Igen? Rosszul látom? Lányok – vigyázzatok azzal, aki túl édesnek néz ki.”


Írj hozzászólást