2018 / feb / 22

A Buzzfeed az Early Man kapcsán találkozhatott Eddie Redmayne-el Londonban, és mivel nagy rajongói a színésznek, így egy olyan interjút is készítettek vele, melyben 21 nagyon fontos kérdést tettek fel neki, ő pedig megragadta a lehetőséget, és meg is válaszolta ezeket. Halljuk hát a kérdéseket és Eddie válaszait.

1/ Tea vagy kávé?

“Kávé.”

2/ Hogyan szoktad fogyasztani?

“Sok tejjel szeretem. Lattés ember vagyok, de néha Americanot fogyasztok sok tejjel és cukorral. Nagyon sok cukorral. Néha akár azt a mocha-cappa-racca akármit választom attól függően, hol tartunk az évben. Ez túl hosszú válasznak számít?”


3/ Kutyusok vagy cicusok?

“Kutyusok!”

4/ Melyik állattal azonosulsz a legjobban?

“Amikor az első Legendás állatokat forgattam, akkor kitöltöttem a Pottermore Patronus tesztet, és a basset hound kutyát dobta ki. Kétszer is. Ami lényegében az egész algoritmusra vonatkozó szabályokat áthágta. Így úgy éreztem, hogy a világ – vagy inkább J.K. Rowling világa – próbálja meg közölni velem, hogy én egy basset hound vagyok. Így ezt elfogadom.”

5/ Tévesztettek már össze egy másik hírességgel?

“Egyszer még fiatalabb koromban egy színház előtt álltam, majd egy nő odajött hozzám. Abban az időben egy darabban is szerepeltem, ő pedig elkezdett áradozni róla, hogy mennyire tetszett neki a darab, és hogy mennyire nagyszerűnek érezte a színjátékom. Nagyon hízelgőnek éreztem, de aztán hirtelen megemlítette, hogy sosem látta még Hamletet ilyen módon megformálva. Én pedig nem is Hamletet alakítottam. Akkor Ben Whishaw játszotta Hamlet karakterét, aki ráadásul még az egyik kedvenc színészem is. De a nő annyira beleélte magát, hogy nem akartam elmondani neki, hogy nem én vagyok Ben Whishaw. Így elfogadtam a neki szánt dicséretet, majd elszaladtam elbújni.”

6/ A Roxfort melyik házába tartozol?

“A Hugrabugba!”

7/ Mi a kedvenc pizza feltéted?

“A La Reine Romana extra pepperonival, mellé Pizza Expresses salátaöntettel. Szó szerint a kedvenc dolgom a világon. Amikor ezt eszem, akkor vagyok a legboldogabb.”

8/ Milyen italt szoktál fogyasztani?

“Vodkát és tonikot, nagyon hideg tonikkal és nagyon hideg jéggel. [nevet] És citrommal.”

9/ Mi a kedvenc ételed részegen?

“[nevet] La Reine Romana, mellé Pizza Expresses salátaöntettel.”

10/ Mi a kedvenc káromkodásod?

“Klasszikus b*zd meges férfi vagyok. B*zd meg! B*zd meg! Ez annyira kielégítő.”

11/ Milyen tanácsot adnál a tinédzser önmagadnak?

“Jo Rowling írta ezt a fantasztikus sort az első Legendás állatok filmbe, amit az én karakterem mond. Így hangzik: Az aggódás azt jelenti, hogy kétszer szenvedsz. Ezt egy szép mantrának vélem, amiből sokat tanulhatnék. Így ezt választanám. Elég sokat aggódtam tinédzser koromban.”

12/ Mi a legjobb tanács, amit valaha is kaptál?

“Ó. Volt egy levél, amit Chekov írt a feleségének, Olga Knippernek. Valami hasonlót írt benne, hogy: Az életet lépésről lépésre, lassan, lassan éld, a versenyt pedig hagyd másokra. A színészet elég kompetitív terület, a dolgok pedig könnyedén magukkal ragadhatnak, de hogyha a saját utadat járod, és egyszerre csak egy lépést teszel előre, akkor remélhetőleg működni fog.”

13/ Kiborultál már valaha egy hírességgel való találkozásnál?

“Igen. Amikor Allison Janney-vel találkoztam, aki szerintem a világ egyik legjobb színésze, és remélhetőleg idén Oscart is nyer. A The West Wing (Az elnök emberei) című sorozatban szerepelt, ahol CJ Cregget alakította. Tulajdonképpen ez az egyetlen tévéműsor, amit ténylegesen végignéztem, és teljesen megszállottja vagyok a színésznőnek. Néhány éve a Golden Globes-on találkoztam vele. Besétáltunk egy terembe, ahol ő is ott volt, a feleségem meg odasétált hozzá, és konkrétan előre bocsánatot kért a viselkedésemért, hogy túl lelkes és ömlengő leszek. A valóságban is annyira félelmetes, mint a képernyőn.”

14/ Melyik szereped jelentette a legnagyobb kihívást számodra?

“Valószínűleg Stephen Hawking megformálása.”

15/ Melyik szerep alakítása közben szórakoztál a legjobban?

“Tudod, mit? Az Early Man közben elképesztően jól szórakoztam. A stúdióban csak Nick Park, én, egy hangos srác volt jelen meg néhány animátor, ráadásul felszabadító érzést adott a jelmez és a kamerák hiánya. Bármit csinálhattam a karakter megformálása közben, amit nagyon imádtam. Emellett a Legendás állatok filmeken is nagyon szeretek dolgozni. Olyan élményekkel szolgál, amivel semmi más sem. Minden nap felbukkansz ezekben az elképesztő díszletekben, miközben totál őrültségeket művelhetsz, az embereket pedig imádom.”

16/ Mi az, ami a legjobban bosszant téged?

“Nem szeretem, amikor késnek az emberek. Talán azért, mert én egy elképesztően korán érkező ember vagyok. Nem tudom, hogy honnan jön, de nagyon utálom, ha valaki késik.”

17/ Mi volt a legutóbbi dal, amit hallgattál?

“Nos, lehetett a Despacito, mivel a 18 hónapos kislányom Belieber. Ez a dal mániákusan táncra készteti. Ha éppen az összeomlás határán áll, csak berakjuk neki a Despacitot, ő pedig már a dal legelejétől teljesen beleéli magát. De lehetett Rita Ora Anywhere című száma is, amit utoljára hallgattam. Nagyon szeretem.”

18/ Mi volt a legutóbbi könyv, amit olvastál?

“A Falling Upwards című könyv. A hőlégballonok történelméről szól, ami nagyszerű.”

19/ Mi a legutóbbi film, amit láttál?

“A Phantom Thread c. filmet láttam legutóbb, amiben ténylegesen nagyon szép alakításokat láthatunk. Nagyon csodálatosnak éreztem.”

20/ Ha bármilyen szupererőd lehetne, milyet választanál?

“A varázsló világ kapcsán is megkérdezték ezt már tőlem, én pedig mindig a láthatatlanságot választom, mivel elég kíváncsi vagyok. Szeretnék belehallgatni más emberek beszélgetéseibe, ami nem hiszem, hogy jól végződne. De nagyon gyorsan is szívesen futnék, mint a Flash.”

21/ És végezetül, mi lenne az a dolog, amin az emberek meglepődnének, ha tudnák rólad?

“Az, hogy egy nagyon fura szeretet és élvezet köt engem képeslapok készítéséhez. Mint például születésnapi vagy karácsonyi képeslapokhoz. Igen.”


Írj hozzászólást