Ezzel a bejegyzéssel egy cikksorozat indul útjára, melynek célja az oldal tartalmának bővítése által Eddie Redmayne munkáinak ismertetése lesz. Ezekben a cikkekben Eddie egy-egy filmes, tévés szerepéről olvashattok majd, mely remélhetőleg fel fogja kelteni érdeklődéseteket az iránt, hogy esetleg ti is megnézzétek ezeket. Remélem, hogy ti is annyi örömötöket fogjátok lelni ezekben, mint én, és meg is nézitek Eddie-t a szerepeiben, hiszen rendkívüli alakításokat nyújt mind a tévé képernyőjén, mind a filmvásznon.

The Pillars of the Earth (2010)

Típus: minisorozat
Kategória: dráma, történelmi, romantikus
Szerep: Jack Jackson

A legelső projekt, melyről többet olvashattok, az nem más lesz, mint a The Pillars of the Earth (A katedrális). Ez egy nyolc részes történelmi minisorozat, mely 2009-2010 között készült. Érdekessége, hogy többek között Magyarországon is forgatták. Ken Follett azonos című regénye alapján készült, és az amerikai Starz csatorna sugározta 2010-ben. A sorozat az 1100-as években játszódik, és egy katedrális építéséről szól, melyet számos bonyodalom nehezít. Eddie mellett több neves színész alakítását is élvezhetjük benne, többek között Hayley Atwell, Rufus Sewell, Ian McShane és Sam Claflin is látható benne.

Eddie karaktere: Jack Jackson

Eddie Redmayne Jack Jackson (Jankó) karakterét alakítja a sorozatban, aki nagy karakterfejlődésen megy keresztül. Eleinte boszorkánynak hitt édesanyjával, Ellennel (Ilona) él az erdőben, majd csatlakoznak Tom Builderhez (Tamás, az építő) és családjához, hogy munkát találjanak a megélhetésért. Jacket eleinte némának hisszük, mivel az első részben bár sokat szerepel, mégsem szólal meg egyáltalán. Később rálel rejtett tehetségére, mely a faragásban rejlik. Így fontos feladatkört fog betölteni a Kingsbridge-i katedrális felépítésében. A későbbiekben több mindent megtudunk származásáról, ráadásul a szerelemmel is megismerkedik. Mondhatnánk, hogy a sorozat története a katedrális építésén kívül az ő karakterfejlődése köré is épül.

Nekem nagyon tetszett a sorozat, egyike volt az első műveknek, amikben láthattam Eddie-t szerepelni. Ráadásul nem csak miatta, hanem a többi színész miatt is érdemes adni a The Pillars of the Earth megtekintésének egy esélyt, hiszen tényleg rendkívül jó színésztársulatot vonultat fel, és az ő karaktereik és alakításuk is kiemelkedő a történetben. Aki szereti a történelmi és kosztümös sorozatokat, annak nyugodt szívvel ajánlom. Mivel csak 8 epizódból áll, így nem tart sokáig megtekinteni, és garantáltan maradandó élményt fog nyújtani.

A sorozat aloldala be is került az oldal Multimédia részlegébe, ahol megtekintési linkeket is találhattok hozzá, emellett számos tartalmat megtekinthettek a The Pillars of the Earth-öt illetően, melyeket innen el is érhettek:

Az ajánló cikkeit a közeljövőben is hasonló módon fogom összeállítani, nem tervezem őket ennél hosszabbra, persze lehet, hogy néhány film több szót bepötyögését követeli majd magának. Nem szeretnék túl sok információt, esetleg spoilert megosztani veletek, hiszen ha ennyi ismertető alapján megtetszik, akkor a többit derítsétek ki magatok a sorozat vagy film megtekintésével. Természetesen, ha láttátok már a sorozatot, akkor akár a véleményeteket is elküldhetitek hozzászólás formájában.


Írj hozzászólást